6 motive serioase care fac ca blana naturala sa fie alegerea potrivita

Nimic nu poate sa concureze cu caldura conferita de o haina de blana naturala, dar poate te intrebi care sunt beneficiile variantei naturale, spre deosebre de blana falsa. Poate ca exista si blanuri din plastic care au un design bun, dar la o examinare mai atenta, diferentele se vor vedea in mod sigur. Hainele din blana autentica sunt alegerea sustenabila, moderna, ce iti ofera confortul termic dorit. In plus, daca este ingrijita cum trebuie, aceasta poate fi utilizata ani la rand.
1.Aspectul
Majoritatea persoanelor aleg sa isi cumpere o haina de blana datorita modului in care aceasta arata. Fiecare articol din blana evoca imaginea unui star pe covorul rosu. Daca esti in cautarea celei mai glam optiuni, nimic nu poate concura cu varianta naturala. Haina de blana naturala are o stralucire care nu poate fi redata de blana falsa. Materialele sintetice pur si simplu nu pot straluci la fel.
Majoritatea articolelor din plastic incearca sa redea aspectul blanurilor naturale, dar culorile naturale nu pot fi duplicate in mod artificial.
2.Textura luxurianta
Daca vizual nu esti convinsa de superioritaea hainei din blana naturala, este nevoie doar sa atingi una, apoi sa pui mana pe o haina din blana de plastic. Diferenta va fi uriasa. Textura blanurilor naturale este diferita de orice alt material – si diferenta se oberva mai ales in raport cu blana de plastic, a carei textura este neplacuta.
Atunci cand atingi o haina din blana naturala, aceasta este incredibil de moale si de fina. Blana artificiala va avea textura unui material de plastic, iar in conditii de umiditate se va simti lipicioasa la atingere.
3.Confortul termic
Chiar daca o haina din blana sintetica reuseste sa arate bine, prin designul si textura fibrei de plastic, aceasta nu va oferi in mod cert acelasi confort termic pe care il ofera haina din blana naturala. Blana de plastic poate sa tina de cald, la fel ca o geaca de fas, dar o haina de blana naturala te va incalzi in cele mai reci zile, fara sa fie nevoie sa pui pe tine multe straturi.
Natura ofera animalelor grosimea de blana necesara pentru a supravietui in cele mai vitrege conditii de mediu. Chiar si cele mai mici animale reusesc sa supravietuiasca unor temperaturi extreme. Motivul pentru care reusesc acest lucru este blana lor. Atunci cand aceasta este incorporata in imbracaminte, vei experimenta acelasi confort termic.
In plus, intr-o confectie din blana naturala vei intalni pe langa blana in sine un strat interior si captuseala, ceea ce va adauga un plus in izolarea ta termica.
In cazul blanurilor sintetice, acestea au adesea doar un singur strat de captuseala si, in combinatie cu fibra sintetica, haina va lasa caldura sa iasa, in timp ce va permite frigului sa intre in interiorul sau.
4.Corpul tau respira
Chiar daca iti doresti sa iti fie cald, nu vei vrea sa te supraincalzesti. Hainele din blana natuala permit corpului tau sa respire, astfel ca nu iti va fi niciodata prea cald. Daca imbracamintea ta nu iti lasa corpul sa respire, vei traspira in timp ce te incalzesti. Blana de plastic nu permite corpului sa respire si te va face sa transpiri daca trebuie sa o porti si in interior.
5.Modul de uzura
Modul in care blana artificiala este construita va determina cum se va uza aceasta in timp. Purtarea sa zilnica poate face ca firele din haina sa cada, sau pot aparea portiuni in care blana s-a tocit dupa ce proprietara a stat jos.
Blana naturala este mult mai rezistenta daca este pastrata in conditii optime, si poate fi purtata zeci de ani. Daca blana artificiala ajunge la gunoi dupa cateva sezoane, blana naturala poate fi purtata peste ani.
6.Sustenabilitatea
Blana autentica este naturala si sustenabila. Spre deosebire de restul materialelor plastice ce stau mii de ani in gropile de gunoi pana cand se descompun, blana naturala este un material eco-friendly, ce se descompune in doar cateva zeci de ani.
Blana artificiala este un produs sintetic. Produsele sintetice sunt facute din petrol, o resursa ce nu este sustenabila. Blana artificiala polueaza atunci cand este produsa, cand este purtata si cand este aruncata la gunoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.