Pasiune pentru blănuri la a treia generație

Numele meu este Bianca Mărgărit și lucrez în domeniul blănurilor naturale de lux. Reprezint a treia generație dintr-o familie care și-a dedicat întreaga viață acestei pasiuni. 

Povestea noastră a început în anul 1939, în momentul în care Ion Mărgărit, bunicul meu, a părăsit satul din care provenea și a venit la sora sa în București. Sora bunicului meu era căsătorită cu un blănar, iar Ion Mărgărit a venit în casa acestuia, după obiceiul vremurilor, pentru a învăța meserie. 

La doar 14 ani a intrat ca ucenic, iar în 1943, când a împlinit vârsta de 18 ani a devenit meșter blănar. Toată familia bunicului meu lucra în ceea ce astăzi numim fashion business – toate surorile și cumnații lui erau fie blănari, fie croitori de lux. În acea vreme, așa zișii “băieți de prăvălie” își executau perioada de ucenicie ani la rând fără plată, ori cu o plată simbolică. În majoritatea cazurilor lucrau gratuit și primeau doar mâncare și un loc în care să doarmă în schimbul cunoașterii. 

Mult mai târziu, bunicul a cunoscut-o pe Ileana Mărgărit, bunica mea, pe care a învățat-o tainele nobile ale meseriei de blănar. Bunica a lucrat pe vremea comunismului timp de doi ani și jumătate la Frankfurt, alaturi de cei mai buni blanări români emigrați în Germania. În acea vreme, Frankfurtul era capitala mondiala a blănurilor. Toată viața, bunica a realizat blănuri de lux pentru cei mai importanți oameni ai vremii. Datorită calității ireproșabile pe care dorea să o ofere, clienții se programau și așteptau chiar și doi ani să fie gata haina. 

Din discreție și respect față de clienți, nu dezvăluim niciodată identitatea acestora, dar cele mai importante personalități din România au apelat la serviciile noastre.

În 1992 tatăl meu, Daniel Mărgărit a început să lucreze împreună cu bunica la ea acasă. Doi ani mai târziu, tatăl meu și bunica își deschid primul atelier, un atelier ce se adresa unei clientele selecte – doamnele ce au avut încredere în bunica mea timp de o viață. Producția a crescut și au început să lucreze cu alți doi colegi pentru a duce la bun sfârșit toate comenzile. 

Tot în aceeași perioadă regretatul Mihai Gerota, fostul nostru asociat care făcea comerț internațional cu blănuri și avea o relație strânsă cu sute de ateliere din Italia și Germania i-a deschis tatălui meu porțile către modul și tehnicile de lucru ale europenilor. După ce a vizitat sute de ateliere, Daniel a adoptat tehnicile de lucru din atelierele italiene și le-a impus ca mod de lucru în atelierul ce urma mai târziu să devină Casa de blănuri MG – numele provenind de la Mărgărit și Gerota. În 1997 a fost înființate atelierul și magazinul din Ștefan cel Mare nr. 46, locație în care ne aflăm de atunci.

„Casa de blănuri” nu este doar un nume, ci un concept inventat de familia noastră: un loc unde nu doar îți cumperi o blană. Este un loc unde îți poți comanda haina visurilor tale, îți poți crea o haină bespoke, conformă cu modul tău de viață, cu gusturile tale și cu stilul tău vestimentar. Locul in care îți poți face o haină unicat. Îți poți ajusta haina pe care o achiziționezi în funcție de corpul tău, pentru ca aceasta să îți vină perfect, poți să dai o viață nouă unei haine uitate de mult în dulap, a cărui model nu îți mai place, sau a cărei măsură nu ți se mai potrivește. 

Practic, o Casă de blănuri trebuie să îți garanteze calitatea hainei pe care o cumperi, să utilizeze materii prime și materiale atent selecționate cu exigența specialistului, cu o execuție ireproșabilă. În același timp, trebuie să îți asigure și o serie de servicii în garanție și post-garanție, executate rapid și la un nivel înalt de calitate. 

Moștenirea de familie, dedicarea cu care realizăm orice haină și atenția pe care o oferim fiecărui client în parte, ne-a menținut mereu în top și ne-a făcut să nu reprezentăm un simplu atelier sau magazin de blănuri ci Casa de blănuri MG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.