Haine de blana la comanda

Haina de blana pe comanda realizata dupa un model standard

Pornind de la un model deja existent in magazin, putem realiza pe comanda o haina ce permite clientelor sa aleaga o culoare, lungime sau dimensiune diferita de varianta initiala. Pentru aceasta varianta sunt disponibile personalizari in ceea ce priveste combinatia de materiale, captuseala, sau sistemul de inchidere.

Haina de blana bespoke

Realizarea unei haine de blana bespoke reprezinta un procedeu complex, ce inglobeaza un volum mare de munca si de studiu, necesitand 2-4 probe pentru a asigura un produs final ireprosabil. Pentru fiecare haina de blana bespoke se creaza un model total nou, conceput initial din material textil, care este modificat de mesterii nostri pana cand acesta este in total acord cu dorintele clientei. Cu multa munca, rabdare si maiestrie, putem realiza haina visurilor tale pornind de la o fotografie sau de la o simpla explicatie. Aceasta poate fi personalizata pana in cel mai mic detaliu, si va respecta in totalitate proportiile si dimensiunile corpului fiecarei cliente in parte.

Haina de blana made to measure

Haina de blana made to measure este realizata pe masura clientului, urmand exact forma corpului si proportiile sale, dar respecta un tipar deja existent. Aceasta optiune permite un numar mare de personalizari, precum alegerea materialului, culorii, formei manecilor, gulerului, glugii, căpuselii, sistemului de inchidere, pornind de la forme de corp deja existente in magazin. In vederea optinerii unui rezultat perfect, necesita una sau doua probe, si poate presupune un cost suplimentar de pana la 100 euro.

In trecut, hainele erau realizate integral de catre o singura persoana, cu o eventuala interventie a unei masiniste care cosea blana, sau a unei croitorese care finaliza haina, punandu-i captuseala. Blanarii erau mestesugari calificati, care invatau meseria la varste fragede, si isi perfectionau tehnica de-a lungul vietii. Treptat, operatiunile s-au etapizat, impartindu-se intr-un numar din ce in ce mai mare de faze ce necesita mai putina specializare si o perioada mai scurta de calificare a mesterilor. Acest lucru a dus la haine de serie, care nu mai erau realizate la fel de atent, in cazul carora un eventual defect survenit in procesul de productie se perpetua de la o etapa la alta, fara sa poata fi indreptat sau remediat.

Noi am mentinut linia traditionala a blanariei, in care o haina este realizata doar de un singur mester, fara etapizari, fiind cusuta de o singura persoana, si finisata si captusita de un singur specialist. Acest mod de lucru duce la timpi de realizare mai mari, si la un grad ridicat de calificare al mesterului, dar si la o calitate net superioara a produsului final, chiar si in cazul hainelor de blana standard, pe care le manufacturam la fel ca pe cele realizate pe comanda. Din acest motiv, Casa de blanuri MG a devenit in timp simbolul calitatii pe piata blanurilor din Romania.