FURMARK – primul program de sustenabilitate și trasabilitate a blănurilor naturale

Atunci când cumperi o haină de blană, este foarte important să îi cunoști calitatea și originea și să primești un certificat de garanție care să te asigure că nu vei avea probleme cu ea în viitor. 

Casa de blănuri MG face parte din primele 20 de brand-uri incluse în programul de certificare Furmark, un sistem global de monitorizare a sustenabilității blănurilor naturale care garantează respectarea standardelor de bunăstare a animalelor și a celor de mediu. Programul răspunde nevoii consumatorilor de a avea o marcă universală care să ateste calitatea unui produs din blană naturală, întrucât eticheta Furmark îi asigură pe aceștia că au achiziționat un articol de o calitate superioară. 

Fiecare produs certificat Furmark vine cu o etichetă cu cod unic și un cod QR. După scanarea acestuia și introducerea în sistem a codului unic, clientul poate să vadă cu exactitate de unde provine blana, calitatea sa, bursa la care a fost tranzacționată, locul unde a fost tăbăcită sau vopsită materia primă, și atelierul care a manufacturat confecția. 

Doar fermele care respectă standardele Furmark sunt certificate și pot vinde blănuri la bursă, iar ulterior prelucrarea trebuie realizată doar în tăbăcării certificate, care nu folosesc substanțe dăunătoare pentru mediu și pentru persoane. Ulterior, pentru ca produsul finit să poată primi eticheta Furmark, este necesar să fie realizat într-un atelier care a trecut de analiza realizată de FACT, un organism de control independent. 

Atelierul nostru îți pune la dispoziție peste 400 de modele de blănuri de calitate premium disponibile în varianta ready-to-wear, dar și posibilitatea de a-ți crea propriul model bespoke sau made-to-measure, realizat după măsurătorile tale specifice și după preferințele tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.