Cum cumpar o blana naturala?

O blana naturala este un obiect de lux, cu o durata de folosinta indelungata, care in functie de tipul blanii si al argaselii poate fi purtata mai mult de 40 de ani.

De-a lungul anilor, ne-au calcat pragul magazinului multe persoane cu haine cumparate din diverse locuri, pentru a fi reparate. Multe dintre ele nu mai puteau fi reparate din motive tehnice. Va vom da cateva sfaturi pentru a evita situatiile neplacute in care platiti pentru o haina pe care nu o puteti purta.

Alege un magazin de specialitate

Nu cumpara  haine de blana naturala de pe diverse siteuri, pagini de social media sau grupuri de Facebook in care nu puteti identifica vanzatorul, adresa sediului social sau a punctului de lucru, a datelor de identificare ale firmei vanzatoare. Am intalnit multe persoane care nu au verificat aceste date si au cumparat haine vechi usor reconditionate drept haine noi, haine care nu semanau cu fotografia produsului dorit etc. Puteti verifica si cu google maps daca exista fizic acea locatie si cum arata. Crezi ca poti cumpara un produs de lux dintr-o locatie indoielnica?

Daca vei cumpara de la persoane fizice care vand blanuri in mod sistematic fara a avea o firma serioasa in spate, nu vei avea posibilitatea sa te adresezi celor de la Protectia consumatorilor, sau altor organe abilitate sa va rezolve problema si nemultumirea. In cele mai multe cazuri aceste produse, desi par convenabile, vei plati mult prea mult fata de cat valoreaza ele. 

Fii atenta la garantia produsului

Am vazut multe magazine cu haine vechi si noi amestecate, ale caror eticheta, afirmau vanzatorii ca reprezentau certificatele de garantie. Acele etichete cu cateva conditii si exonerari reprezinta doar o falsa impresie de garantie acordata clientilor. 

Intrebeaba cum se va face repararea hainei in cazul in care se constata o eventuala defectiune si care este timpul de rezolvare a ei. Nu te increde ca iti vor schimba haina cu alta noua, pentru ca iti vor da una la fel de putin calitativa decat prima. O firma serioasa va asigura service gratuit in garantie si la pret preferential post garantie, iar in acelasi timp o firma serioasa nu va schimba o haina cu o alta. Din aceasta tehnica iti poti da seama ca cineva va primi la randul sau haina defecta pe care ai dat-o inapoi.

Nu te lasa incantata de reduceri si promotii

Pretul produsului nu poate depasi calitatea acestuia. De obicei, preturile pe care le consideram o “ocazie” reprezinta cea mai mare forma de inselaciune. Niciodata vanzatorul nu va va da un produs bun la pret de nimic. Nu exista chilipiruri, asa ca nu te lasa inselata de reduceri uriase. 

De multe ori, ele reprezinta pretul initial exorbitant (in raport cu calitatea produsului), caruia i se aplica o reducere atractiva, astfel el ajunge la un pret desi redus, mult mai mare decat ar face in realitate acel produs. 

Blana ca materie prima are preturi foarte diferite. O anumita piele de calitate slaba, poate acea un pret,  iar aceeasi piele, de calitatea cea mai buna poate costa de 5 ori mai scump. De asemenea, manopera survenita in timpul procesului de manufacturare poate diferentia mult calitatea produsului. 

Vei putea vedea pe internet produse similare cu preturi duble sau chiar mai mult decat duble. De multe ori, produsul cel mai ieftin este prea scump ca raport calitate pret. Calitatea pe care o are blana se poate simti atunci cand o vezi, cand o probezi si cand o atingi. Nu putine haine de blana care exista pe piata au modele care nu imbraca bine, modele cu tipare gresite, in special in cazul produselor ieftine de import majoritatea celor din Turcia sau Grecia.

Calitatea sistemelor de inchidere si a captuselilor pot fi un indicator ca acea haina a fost lucrata cu economie pentru a fi cat mai ieftin. Blana este produs de lux. Poate fi produsul de lux un produs ieftin?

Cumpara-ti haina de blana dintr-un magazin fizic

Este preferabil sa iti cumperi haina de blana naturala din magazine fizice. Online nu poti sesiza calitatea materiei prime, a executiei, vestibilitatea modelului. Noi ne sfatuim clientii sa ne viziteze pentru a-si cumpara haine de blana intotdeauna.

Pentru cei din provincie care nu pot veni la magazin, le trimitem cu optiunea deschidere colet pentru a le putea trimite usor inapoi in cazul in care nu le vine masura, neavand probleme cu calitatea. Sub nicio forma nu cumpara de pe siteuri obscure, grupuri de facebook, de whatsapp samd. Intotdeauna va fi acolo o inselaciune si nu va vei putea recupera banii niciodata. 

Toate ideile de mai sus sunt constatate din discutiile cu persoanele care au venit la noi la atelier pentru a le rezolva problemele in care au intrat singuri de bunavoie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.