Cum se păstrează o haină de blană pe timp de vară?

Odată cu venirea verii suntem întotdeauna bucuroase să revenim la sandale și la rochii vaporoase, dar acest aspect nu trebuie să ne facă să uităm de hainele noastre de blană. O haină din blană naturală este un articol durabil, iar atunci când aceasta are o calitate superioară și este executată corect, ar trebui să poată fi purtată cel puțin 20 de ani. Totuși, dacă vrei ca aceasta să se mențină în stare bună, trebuie să ai grijă cum o stochezi pe timp de vară. 

Unde trebuie păstrată?

Haina de blană se păstrează cel mai bine în locuri reci, condițiile ideale de conservare fiind între 10 și 15 grade Celsius. Probabil nu ai cum să creezi hainei tale aceste condiții acasă, dar este bine să o păstrezi măcar într-un loc întunecat, departe de razele de soare. În plus, umiditatea foarte crescută nu face bine dermei; aceasta ar trebui să fie între 50-55%, așa că nu ar trebui să îți ții haina de blană în subsol sau într-un dulap aflat pe balcon, nici într-o încăpere cu o umiditate prea scăzută.

Expunerea la lumină directă poate dăuna culorii acesteia, mai ales dacă este vorba despre o haină de blană vopsită. Evitați să o țineți într-un dressing deschis în care bat direct razele soarelui, mai ales dacă acesta este făcut din cedru. Cedrul este un material des folosit în momentul de față în realizarea dressing-urilor, dar problema acestui tip de lemn este că absoarbe o mare parte din umiditate. Dacă vei pune blana într-un dulap făcut din cedru, acesta îi va atrage umiditatea, uscându-i astfel derma. Mai mult, haina poate să preia din mirosul de cedru.

Cum trebuie stocată?

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere este că nu trebuie să pui haina într-un sac de plastic. Haina de blană este un produs natural, care nu conviețuiește în armonie cu materialele plastice. Atunci când pui o pui într-o husă de plastic, aceasta nu poate să respire. Nu recomandăm în general folosirea sacilor atunci când se dorește stocarea unei haine de blană; este mult mai bine să lași haina descoperită în dulap, fără o husă care să îi tocească părul, și să păstrezi sacul de pânză doar pentru a o transporta. În orice caz, nici atunci când dorești să o transporți nu trebuie să o pui într-o protecție din plastic. 

Dacă dorești ca haina ta de blană să își păstreze forma, trebuie să folosești un umeraș lat, care să poată susține toată greutatea hainei. Nu este bine să o ții într-un dulap aglomerat, deoarece se poate deforma sau șifona, iar părul se poate toci atunci când este apăsat de alte articole vestimentare. Pentru a o feri de molii, este bine să folosești un spray special (recomandarea noastră este SANO K 600 ce poate fi găsit în orice hypermarket); săculeții anti-molii pe care îi agăți de umeraș nu sunt la fel de eficienți, mai ales în cazul hainelor lungi. Aceștia protejează doar în partea de sus, unde sunt fixați, lăsând poala hainei expusă. Utilizarea unui spray împotriva moliilor va proteja atât hainele și vestele din blană naturală, cât și alte articole din lână și cașmir pe care le ai în dulap. De asemenea, haina de blana trebuie să aibă suficient spațiu pe bara dressing-ului sau în dulap, pentru a nu se șifona. Astfel, recomandăm o distanță de minimul 10 cm între umerașe, iar dacă spațiul vă permite, distanța ideală între umerașe ar trebui să fie de 15 cm. 

Pentru a le feri de praf, ideal ar fi să acoperiți toate hainele de iarnă cu un cearșaf subțire de bumbac, pus peste bara care ține umerașele.

Haina de blană este un articol valoros, care ar trebui îngrijit cum se cuvine, dacă dorești să îi prelungești durata de viață. Ar trebui să o păstrezi în conformitate cu aceste reguli, și să ai aplici o curățare adecvată la început de sezon. Îți recomandăm să vii cu haina ta de blană la magazinul nostru pentru a-i oferi un tratament de curățare Fur SPA specializat.

1 Reply on Cum se păstrează o haină de blană pe timp de vară?

Leave a Reply

Your email address will not be published.