A renuntat Chanel la blana?

In goana dupa o imagine mai buna in ochii consumatorilor, o serie de branduri au decis sa se alature Fur Free Aliance. Presiunile exterioare au impins mai multe firme in aceasta directie, dar unele branduri au ales sa nu isi deterioreze colectiile doar de dragul unei miscari de PR.
Alaturi de Prada, care a rezistat presiunilor si a decis sa utilizeze in continuare blana naturala se afla si Chanel. Totusi, au aparut in presa si pe social media numeroase articole care sustin ca Chanel a renuntat la blana naturala. Care este adevarul? Chanel a renunata la produsele care utilizeaza piele de sarpe, crocodil si alte piei exotice. Activistii au atacat de mult timp materialele provenite de la animale exotice, spunand ca sursa multora dintre ele este ilegala si ca pune in pericol populatiile de animale salbatice, in acelasi timp.
Unul dintre motivele pentru care Chanel a renuntat la aceste materiale este tocmai faptul ca sunt dificil de gasit surse responsabile. “Ne reînoim în mod continuu lanțul valoric pentru a asigura integritatea si faptul ca putem dezvalui mereu sursa materiilor prime folosite,” a declarat compania. “In acest context, a devenit din ce in ce mai dificil sa obtinem piei exotice care sa se potriveasca standardelor noastre etice.”
Totusi, industria blanurilor naturale este din ce in ce mai transparenta, multumita programelor care intra sub umbrela programului de certificare FurMark. Din acest motiv, Chanel nu a trebuit sa renunte la blana naturala.
Bianca Margarit – Casa de blanuri MG

Leave a Reply

Your email address will not be published.