Un articol vestimentar cu o durată de viață prelungită

         Atitudinea oamenilor la adresa hainelor de blana s-a schimbat considerabil în ultimii ani, ca urmare a presiunilor exercitate de activiștii anti-blană iar presiunile acestora au determinat o serie de branduri să renunțe la blana naturala. Totuși, industria blănurilor a devenit din ce în ce mai transparentă cu privire la practicile sale și au apărut certificări pentru fermieri și comercianți. 

         În prezent conform WRAP, durata de viață a unui produs vestimentar este de 2.2 ani și fenomenul de fast-fashion ia amploare din ce în ce mai mult. Contrar practicii tot mai des întalnite în lumea modei de a crea bunuri perisabile, blanurile naturale pot fi remodelate restilizate și modificate, astfel că o haină de blana naturala poate fi purtata și zeci de ani dacă este îngrijită corespunzător. Prin restilizare și curatare, unei haine de blana naturala i se poate oferi o nouă viață și i se mai pot adăuga zece ani la durata sa de viată, deoarece în general uzura care poate să apară la o vesta sau o haina de blana este mai mult una “morală”, atunci când aceasta este considerate demodată. 

         Activiștii ar trebui să ia în calcul acest aspect, deoarece blana naturala este alegerea sustenabila, spre deosebire de alternativele plastice poluante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.